На 9 май 2024 г. д-р Петър Велев – Председател на УС на Индийско-българска бизнес камара се срещна с Н.Пр. г-н Санджай Рана – Извънреден и пълномощен посланик на Република Индия в Република България.

На срещата бяха обсъдени съвместните инициативи през годината, както и планираното посещение и участие на индийски фирми на Международния технически панаир Пловдив, Международното изложение за отбранителна техника и услуги „Хемус“ и други международни събития в България.

Планирано беше и провеждането на регионални срещи с бизнеса в градовете Русе, Пловдив, Бургас, Варна. На събитията ще бъдат представени възможностите за бизнес партньорство и сътрудничество между местната власт, регионални компании, браншови организации и представители на бизнеса от Индия.

Д-р Велев информира г-н Рана за съвместната инициатива на Камарата и БТПП за провеждане на Кръгла маса на тема „Неизползваните възможности за внос на работна ръка от Индия“ във връзка с недостига на квалифицирана работна ръка в някои сектори на икономиката, както и възможността, която стои пред България за подписване на Споразумение за партньорство за миграция и мобилност с Индия.

На срещата присъства и г-жа Сони Дахия – Търговски съветник и втори секретар към Посолството на Индия в България.