Увеличава се интересът на индийски компании да отварят офиси в България и се разширяват сферите на двустранно сътрудничество. Това коментира извънредният и пълномощен посланик на Индия у нас Санджай Рама във Велико Търново на форум, организиран от Индийско-българската бизнес камара с фирми от Велико Търново, Габрово и Севлиево.

Стокообменът между Индия и България нараства и за миналата година възлиза на 680 милиона долара, затваря се разликата между вноса и износа, както основният обект на двустранната търговия са химикалите, храните и текстила. Индийски фирми от информационните технологии отварят свои офиси в България, чрез които обслужват и клиентите си в Европейския съюз, заяви във Велико Търново индийският посланик у нас Негово превъзходителство Санджай Рама:  

„Много индийски компании отварят офиси в България, като наемат млади инженери от България и разширяват бизнеса си тук“. 

Индийският бизнес проявява интерес за сътрудничество и в биотехнологиите, земеделието, хотелиерския бизнес. Две са основните трудности за развитие на двустранните икономически отношения и особено в туризма, коментира индийският посланик и посочи липсата на директни полети между двете страни и визовият режим.

https://bnr.bg/post/101837979/uvelichava-se-interesat-na-indiiski-kompanii-kam-balgaria