Предстоящото 5-то издание на „Бизнес форум Индия – Европа 29“ ще се проведе на 20-21 ноември 2019 г. в Делхи, под патронажа на Министерство на външните работи на Индия.

Форматът “Европа 29“ включва държави от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). За първи път организацията на форума е поверена от МВнР на Индия  на Конфедерацията на индийската индустрия (Confederation of Indian Industry – CII), като предходните четири издания организатор беше Федерацията на индийските търговско-промишлени палати (FICCI). България традиционно участва в този ежегоден форум.

В предстоящия бизнес форум се очаква да вземат участие също официални делегации от отделните индийски щати и бизнес делегации, организирани от тях, също така и ръководствата на агенциите Invest India и Startup India, които желаят да установят бизнес контакти с партньорските си организации от Европа и да подпишат съответни меморандуми за сътрудничество. Заявено е, че МВнР на Индия и CII също ще окажат съдействие за организиране на различен формат срещи (G2G, G2B и B2B) с чуждестранни организации.

Форумът ще се фокусира върху следните пет сектора, а именно:

–      Изкуствен интелект;

–      Информационни технологии и услуги, включително стартъпи;

–      Фармацевтична индустрия;

–      Възобновяеми източници на енегрия (ВИЕ);

–      Развитие на „умните градове“ (smart cities).

При проявен интерес за участие в бизнес форума следва да Регистрирате на : https://www.ie29.in/ или на на e-mail: info@ibbc.bg