На 24.09 се състоя бизнес среща „Индия-България – нови бизнес възможности“, организирана от Индийско-българска бизнес камара /ИББК/  и Асоциaцията на промишлените и търговските камари в Индия /АсоЧам/, със съдействието на Посолството на Индия в София в пресклуба на Международния панаир Пловдив.

Г-н Борислав Боянов, Председател на ИББК, откри срещата с приветствена уводна реч. Н. Пр. г-жа Пуджа Капур, Посланик на Индия, поднесе адрес към участниците.

Презентации на тема „Технологични предизвикателства и възможности“ и „Тракия Икономическа зона“ бяха изнесени съответно от Г-н Филип Генов, първи вицепрезидент и ръководител „Специални стратегически проекти“, Уникредит Булбанк и инж. Емил Янков, мениджър „Бизнес развитие“ на Тракия икономическа зона.

Беше отделено време за въпроси и отговори, касаещи практическото осъществяване на бизнес отношенията между двете страни.

Основна част от събитието бе и подновяването на Меморандума за сътрудничество между ИББК и Асоциацията на промишлените и търговските камари в Индия, най-старата организация, създадена през 1921 г. и представляваща над 450 000 корпоративни члена.

На срещата присъстваха представители на индийски компании, част от делегацията за Панаира, и кметове на български и турски общини, желаещи да развиват търговски отношения с Индия.