Кръгла маса на тема „Неизползвани възможности за внос на работна ръка“

Кръгла маса на тема „Неизползвани възможности за внос на работна ръка“

by
71 71 people viewed this event.

Растящата икономика на България е изправена пред недостиг на квалифицирана работна ръка в някои сектори, като напр. строителство, туризъм, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика, които ограничават нейния икономически растеж. Съществува отлична възможност между България и Индия да бъде сключено споразумение за партньорство за миграция и мобилност, което да улесни достъпа на граждани от трети страни до българския пазар на труда. До 2025 г. Индия ще разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст. Това прави Индия най-големият доставчик на квалифицирана работна сила в света. Страната се явява една неизползвана възможност и естествен партньор на България по темата за внос на работна ръка. Подобно споразумение би помогнало най-вече на български компании, които търсят квалифицирани работници.

В тази връзка на 27.05.2024 г. от 11:00 ч. в сградата на Българска търговско-промишлена палата /гр. София, ул. „Искър“ №9/, зала А, ет. 1, ще се проведе кръгла маса на тема Неизползваните възможности за внос на работна ръка.

В рамките на работната среща ще бъдат обсъдени възможностите за внос на квалифицирана работна ръка, трудностите, пред които е изправен българският бизнес заради липсата на подходяща работна ръка, както и възможността която стои пред България за подписване на Споразумение за партньорство за миграция и мобилност с Индия.

Желаещите да участват в срещата, могат да заявят предварително своето участие на следния линк, в срок до 25 май 2024 г. /петък/. Участието е безплатно.

При нужда от допълнителна информация, може да се свържете с Анелия Маргин на тел. 0887100070 или e-mail: a.margin@ibbc.bg

Event registration closed.
 

Date And Time

2024-05-27 to
2024-05-27
 

Registration End Date

2024-05-25

Share With Friends