Н.Пр. Президентът на Република Индия Рам Натх Ковинд бе на държавно посещение у нас от 4 до 6.09.18. Това е първото посещение на индийски президент в България за изминалите 15 години, което възстановява и политическия диалог на най-високо равнище между двете страни.

На 4.09 Съветът на директорите беше поканен и участва  на официална вечеря Indian Community and Friends of India Dinner с Н. Пр. Президента на Индия, организирана от Посолството на Индия.

На 5.09 се състоя Българо-индийски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи. Форумът бе организиран и се проведе със съдействието на ИББК. В него участваха 67 индийски фирми – част от делегацията на Президента и 270 български компании.

Председателят и заместник-председателят на Камарата участваха и на официалната вечеря, дадена от Президента на България г-н Радев в чест на Президента на Индия г-н Ковинд.

На 6.09, деня на Съединението на България, двамата президента откриха паметник на легендарния водач на индийското движение за независимост Махатма Ганди в Южния парк, в София.

Следва да се отбележи, че растежът на Индия за 2018 г. е 8,2%, а по данни на МВФ през следващите 30 години световният икономически растеж  ще идва именно от Индия. Цел на ИББК е засилването на икономическото партньорство между двете държави във всички сфери – информационни технологии, промишленост, земеделие, туризъм, фармация, отбрана, ядрени изследвания и др.