УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Приложено изпращаме получен чрез Посолството на България в Делхи и-мейл покана от Конфедерацията на индийската индустрия (Confederation of Indian Industry – CII) за българско бизнес участие в четвъртото издание на Международното изложение в сферата на услугите “Global Exhibition on Services – GES2018”, което ще се проведе в периода 16-18 май 2018 г. в гр. Мумбай, Индия.

Изложението се организира съвместно от Министерството на търговията и индустрията на Индия, Съвета за насърчаване износа на услуги (Services Export Promotion Council) и CII. Подробна информация за изложението може да се намери на неговата интернет страница: www.gesindia.in

Секторът на услугите е изключително важен за индийската икономика като формира около 60% от БВП на страната, осигурява около 28% от общата трудова заетост и привлича над 50% от преките чуждестранни инвестиции в Индия. През финансовата 2016-17 г. износът на услуги от Индия достига 163 млрд. щатски долара.

Фокусът на изложението „GES2018” ще е в сферата на следните услуги: IT и телекомуникации; банкови и финансови услуги; образование; енергийни услуги; логистични услуги; услуги в сферата на електронната търговия; туризма и др.

Индийските организатори предоставят възможност за спонсорирано участие в изложението на потенциални бизнесмени-купувачи от България, като на одобрените ще се плати двупосочен самолетен билет (икономична класа) и настаняване в хотел в Мумбай. За да се осигури съответното финансиране и тъй като бройките за спонсорирано участие в изложението са ограничени, следва заинтересованите български компании-вносители да се регистрират във възможно най-кратък срок на сайта на изложението (www.gesindia.in  – Registration – Buyer), както и да изпратят и-мейл до CII (Mr. Rajesh Wadhwa – rajesh.wadhwa@cii.in), с копие до ръководител СТИВ-Делхи г-н Илия Деков (idekov74@hotmail.com), с цел оказване на съдействие от страна на СТИВ пред организаторите за осигуряване на съответното финансиране от индийската страна за българските компании. Крайният срок за регистриране на компании-участници е 01.03.2018 г.